culinaire zaken .nl |
Pepesan Ikan IV (Vis in een pakje) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 4 2 2 1 1 0.25 - |
gram gram eetlepel eetlepel teentje stuks eetlepel naar smaak |
kabeljauw (filet) santen asem (water) olie (zonnebloem-) knoflook ui sambal trassi zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt gewsnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en spoel ze af onder stromend koud water. Daarna droogmaken met keukenpapier. Vermeng het zout met het asemwater en blijven roeren tot het zout opgelost is. Bestrijk de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel en laat ze een kwartier liggen. Fruit de ui in de olie totdat hij wat kleur begint te krijgen. Voeg dan de 4 eetlepels dikke santen toe. Goed omscheppen en op een groot koud bord overdoen. Laat het afkoelen. Verhit de oven tot 250 graden Celcius. Leg de stukken aluminiumfolie uit en bestrijk ze met wat olie. Maak de stukken vis opnieuw droog en bestrijk ze met het santen(kokos)mengsel. Leg de stukken vis op de folie en verdeel de rest van het santenmengsel erover. Vouw de stukken folie om de vis en maak er pakjes van. Maak de pakjes dicht met een katoenen draad of met houten prikkers. Leg de pakjes in het midden van de hete oven en keer ze na 10 minuten om. Daarna nog 6 a 8 minuten in de hete oven. Dit ligt aan de dikte van de vis. Dien de pakjes op aan tafel zodat ieder ze zelf kan openen op het bord. Witte rijst met een sambal goreng met garnalen is een goede keus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 842 KiloJoules 200 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 30 gram 1 gram |