culinaire zaken .nl |
Pepesan Ikan I (Vis in een pakje) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1.50 1 1 1 1 0.50 0.50 |
stuks theelepel stuks theelepel teentje stuks stuks eetlepel |
ui sambal oelek makreel (vers) trassi knoflook puree (tomaten-) prei peterselie | ||
Berei- ding |
Maak de vis schoon of koop deze schoongemaakt bij de visboer. 1 makreel is genoeg voor 3 personen. Maak van de ingredienten een mengsel. Alles zeer goed mengen. Knip of scheur een stuk aluminiumfolie zodanig dat de gehele vis verpakt kan worden. Spreid een laagje van het mengsel op de folie. Leg de vis erop en smeer de rest van het mengsel op de vis. Vouw de folie goed dicht en bak dit in de oven in 20 a 25 minuten gaar. De vis is, indien gaar ook koud te eten. Heeft men meerdere vissen klaargemaakt en worden deze nog niet gegeten, dan kunnen ze zo in de diepvriezer bewaard worden. Indien nodig, dan ontdooien en opwarmen in een koekepan met de folie eromheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 617 KiloJoules 147 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 24 gram 2 gram |