culinaire
zaken
.nl
Paprika Pedis
(Gegrilde paprika gevuld met gehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
4
2
1
1
1
-
-
gram
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken 1 rode of groene paprika per persoon. De ui en selderie worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.

Snij het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes. Fruit in wat olie de ui, trassi, knoflook, selderie en het gehakt. Kruid af naar eigen smaak en laat het gehakt goed bruin worden. Laat dan het gehaktmengsel in een zeef uitlekken. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze staande in een beboterde vuurvaste schaal. Zet de schaal circa 15 minuten in de oven of grill. Serveer bij witte rijst of nasi goreng.
Voedings-
waarde
Energie1192 KiloJoules
284 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
12 gram
5 gram