culinaire zaken .nl |
Paprika Pedis (Gegrilde paprika gevuld met gehakt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 2 1 1 1 - - |
gram stuks teentje stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) paprika (groen) knoflook ui trassi selderij (blad-) zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 rode of groene paprika per persoon. De ui en selderie worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Snij het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes. Fruit in wat olie de ui, trassi, knoflook, selderie en het gehakt. Kruid af naar eigen smaak en laat het gehakt goed bruin worden. Laat dan het gehaktmengsel in een zeef uitlekken. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze staande in een beboterde vuurvaste schaal. Zet de schaal circa 15 minuten in de oven of grill. Serveer bij witte rijst of nasi goreng. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1192 KiloJoules 284 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 12 gram 5 gram |