culinaire zaken .nl |
Oerap V (Gestoomde kool met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 75 75 4 2 2 1 0.50 0.25 - |
gram gram gram stuks stuks teentje theelepel theelepel krop naar smaak |
kool (wit) tauge kokos (geraspt) djeroek poeroet ui knoflook sambal oelek laos (poeder) sla (ijsberg-) zout | ||
Berei- ding |
De uien en knoflook worden gesnipperd. We gebruiken 4 grote bladeren ijsbergsla. Snij de kool (spitskool, witte of groene kool) in snippers. Schep kool en tauge in een kom door elkaar. Week de geraspte kokos met 1.5 deciliter lauwwarm water, enkele keren omscheppen en 10 minuten laten staan. Stamp ui, knoflook, sambal, laos en wat zout fijn. Meng dit door de kokos. Doe dit mengsel door de groenten. Leg op elk slablad een gelijke hoeveelheid groenten met een poeroetblaadje en vouw het blad dicht zodat pakjes ontstaan. Bestrijk het geperforeerde deel van de stoompan met wat olie. Leg de groentepakjes in de pan en stoom ze in 8 tot 10 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 571 KiloJoules 136 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 3 gram 3 gram |