culinaire
zaken
.nl
Oerap IV
(Gestoomde groenten met kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
150
75
75
4
2
2
1
0.50
0.25
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
theelepel
theelepel
krop
boon (sperzie-,vers)
kool (spits-)
kokos (geraspt)
tauge ingrediënt info
djeroek poeroet
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
laos (poeder)
sla (ijsberg-) ingrediënt info
Berei-
ding
De uien en knoflook worden gesnipperd. We gebruiken 4 grote bladeren ijsbergsla.

Snij de boontjes in stukjes van 3 centimeter, de spitskool in repen. Maak de tauge schoon. Schep alle groenten in een kom door elkaar. Week de geraspte kokos met 1.5 deciliter lauwwarm water, enkele keren omscheppen en 10 minuten laten staan. Stamp ui, knoflook, sambal, laos en wat zout fijn. Meng dit door de kokos. Doe dit mengsel door de groenten. Leg op elk slablad een gelijke hoeveelheid groenten met een poeroetblaadje en vouw het blad dicht zodat pakjes ontstaan. Bestrijk het geperforeerde deel van de stoompan met wat olie. Leg de groentepakjes in de pan en stoom ze in 8 tot 10 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Opdienen op voorverwarmde borden of schaal.
Voedings-
waarde
Energie634 KiloJoules
151 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
4 gram
4 gram