culinaire zaken .nl |
Oerap IV (Gestoomde groenten met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 75 75 4 2 2 1 0.50 0.25 |
gram gram gram gram stuks stuks teentje theelepel theelepel krop |
boon (sperzie-,vers) kool (spits-) kokos (geraspt) tauge djeroek poeroet ui knoflook sambal oelek laos (poeder) sla (ijsberg-) | ||
Berei- ding |
De uien en knoflook worden gesnipperd. We gebruiken 4 grote bladeren ijsbergsla. Snij de boontjes in stukjes van 3 centimeter, de spitskool in repen. Maak de tauge schoon. Schep alle groenten in een kom door elkaar. Week de geraspte kokos met 1.5 deciliter lauwwarm water, enkele keren omscheppen en 10 minuten laten staan. Stamp ui, knoflook, sambal, laos en wat zout fijn. Meng dit door de kokos. Doe dit mengsel door de groenten. Leg op elk slablad een gelijke hoeveelheid groenten met een poeroetblaadje en vouw het blad dicht zodat pakjes ontstaan. Bestrijk het geperforeerde deel van de stoompan met wat olie. Leg de groentepakjes in de pan en stoom ze in 8 tot 10 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Opdienen op voorverwarmde borden of schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 634 KiloJoules 151 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 4 gram 4 gram |