culinaire zaken .nl |
Oerap III (Gestoomde groenten met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 100 4 1 1 1 1 0.50 0.50 0.25 |
gram gram gram stuks stuks teentje stuks stuks theelepel stuks theelepel krop |
boon (sperzie-,vers) tauge spinazie (vers) kool (spits-) djeroek poeroet knoflook kokos (noot) ui sambal oelek komkommer laos (poeder) sla (ijsberg-) | ||
Berei- ding |
De ui en knoflook worden gesnipperd. We gebruiken 4 grote bladeren ijsbergsla. We gebruiken een kleine kokosnoot. Snij de boontjes in stukjes van 3 centimeter, de spinazie in repen, kool in snippers, komkommer in blokjes (zaad verwijderen) Schep alle groenten in een kom door elkaar. Haal het vruchtvlees uit de kokosnoot en rasp dit. Stamp ui, knoflook, sambal en laos fijn. Meng dit door de kokos en voeg wat zout toe. Doe dit mengsel door de groenten. Leg op elk slablad een gelijke hoeveelheid groenten, een poeroetblaadje en vouw het blad dicht zodat pakjes ontstaan. Bestrijk het geperforeerde deel van de stoompan met wat olie. Leg de groentepakjes in de pan en stoom ze in 8 tot 10 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Opdienen op voorverwarmde borden of schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 41025 KiloJoules 9768 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 720 gram 478 gram 639 gram |