culinaire
zaken
.nl
Oerap III
(Gestoomde groenten met kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
100
4
1
1
1
1
0.50
0.50
0.25
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
krop
boon (sperzie-,vers)
tauge ingrediënt info
spinazie (vers)
kool (spits-)
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
kokos (noot)
ui ingrediënt info
sambal oelek
komkommer
laos (poeder)
sla (ijsberg-) ingrediënt info
Berei-
ding
De ui en knoflook worden gesnipperd. We gebruiken 4 grote bladeren ijsbergsla. We gebruiken een kleine kokosnoot. Snij de boontjes in stukjes van 3 centimeter, de spinazie in repen, kool in snippers, komkommer in blokjes (zaad verwijderen) Schep alle groenten in een kom door elkaar. Haal het vruchtvlees uit de kokosnoot en rasp dit. Stamp ui, knoflook, sambal en laos fijn. Meng dit door de kokos en voeg wat zout toe. Doe dit mengsel door de groenten. Leg op elk slablad een gelijke hoeveelheid groenten, een poeroetblaadje en vouw het blad dicht zodat pakjes ontstaan. Bestrijk het geperforeerde deel van de stoompan met wat olie. Leg de groentepakjes in de pan en stoom ze in 8 tot 10 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Opdienen op voorverwarmde borden of schaal.
Voedings-
waarde
Energie41025 KiloJoules
9768 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
720 gram
478 gram
639 gram