culinaire
zaken
.nl
Oedang Coeka Moster
(Garnalen met boontjes en mais in zure mosterdsaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
150
1
8
8
6
4
3
1
-
gram
gram
gram
deciliter
theelepel
theelepel
gram
theelepel
eetlepel
centimeter
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
mais (blik)
boon (sperzie-,vers)
azijn (kruiden-) ingrediënt info
mosterd
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
maizena
ui (zilver-) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrooi de garnalen met wat zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe even omscheppen. Breng 3 deciliter water aan de kook en voeg 0.5 theelepel zout en de suiker toe. Doe dan de zilveruitjes (24 stuks) en stukjes sperziebonen (2.5 cm) erin. Kook alles gedurende 5 minuten. Voeg dan de mais en geraspte gemberwortel toe. Omscheppen en nog 2 minuten zachtjes laten koken. Vermeng de mosterd (franse) met de azijn en voeg dit onder voortdurend roeren bij de maizena. Schenk het mengsel bij de inhoud van de pan en blijf roeren totdat een lichtgebonden saus is ontstaan. Laat alles nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de garnalen toe en laat alles opnieuw aan de kook komen. Dien het gerecht dan onmiddeleijk op in een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie717 KiloJoules
171 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
25 gram
2 gram