culinaire zaken .nl |
Oedang Coeka Moster (Garnalen met boontjes en mais in zure mosterdsaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 150 1 8 8 6 4 3 1 - |
gram gram gram deciliter theelepel theelepel gram theelepel eetlepel centimeter naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) mais (blik) boon (sperzie-,vers) azijn (kruiden-) mosterd sap (citroen-) suiker (Javaans) maizena ui (zilver-) gember (wortel,vers) zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de garnalen met wat zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe even omscheppen. Breng 3 deciliter water aan de kook en voeg 0.5 theelepel zout en de suiker toe. Doe dan de zilveruitjes (24 stuks) en stukjes sperziebonen (2.5 cm) erin. Kook alles gedurende 5 minuten. Voeg dan de mais en geraspte gemberwortel toe. Omscheppen en nog 2 minuten zachtjes laten koken. Vermeng de mosterd (franse) met de azijn en voeg dit onder voortdurend roeren bij de maizena. Schenk het mengsel bij de inhoud van de pan en blijf roeren totdat een lichtgebonden saus is ontstaan. Laat alles nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de garnalen toe en laat alles opnieuw aan de kook komen. Dien het gerecht dan onmiddeleijk op in een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 717 KiloJoules 171 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 25 gram 2 gram |