culinaire
zaken
.nl
Oedang Bandung
(Garnalen met bloemkool)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
6
2
1.50
1
1
1
1
1
0.10
-
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
gram
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
sap (citroen-)
maizena
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
prei
sambal oelek
ui ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
suiker (Javaans)
zout
Berei-
ding
Bestrooi de garnalen met wat zout en peper (uit de molen) en besprenkel ze met citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe even omscheppen. Fruit de ui (gesnipperd) tot hij glazig ziet en voeg dan de sambal en suiker toe. Doe dan de bloemkoolroosjes erbij en laat alles 2 minuten onder voordurend omscheppen meefruiten. Voeg vervolgens 3 deciliter water toe en breng alles aan de kook. Laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak maizena aan met 2 eetlepels koud water en roer deze oplossing door de inhoud van de pan en breng alles opnieuw aan de kook. Blijf roeren tot een gebonden saus in ontstaan. Proef de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe. Schep hierna de gesnipperde ui en fijngehakte selderij door het gerecht. Laat alles 1 minuut zachtjes pruttelen. Doe dan de garnalen erbij. Alles goed omscheppen en zodra de garnalen door en door warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal. In plaats van bloemkool kan ook 350 gram schoongemaakte broccoli gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie1057 KiloJoules
252 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
23 gram
9 gram