culinaire
zaken
.nl
Oblok-Oblok Koening
(Gestoofde tahoe en tempeh met sperziebonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
10
4
3
2
2
2
2
2
2
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
-
gram
centimeter
stuks
theelepel
stuks
stuks
teentje
theelepel
stuks
schijf
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
blok
eetlepel
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
santen (blok) ingrediënt info
djeroek poeroet
trassi
peper (groen) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
salam (blad)
laos (vers)
ui ingrediënt info
ketoembar
tahoe
asem (water) ingrediënt info
komijn
tempe
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de tahoe en tempeh in grove dobbelstenen, de boontjes in grove stukken. Ui, knoflook en lomboks moeten heel fijn gemaakt worden. Dan de kruiden heel fijn stampen en vermengen met de ui, knoflook en lomboks. Dit mengsel fruiten in boter. Blus dit met circa 5 deciliter heet water en roer goed. Breng het vervolgens aan de kook en laat het 5 minuten sudderen. Voeg ook de boontjes en de tempoeh toe aan het vocht en laat de boontjes half gaar worden. Smelt er dan de santen in en doe er de tahoe bij. Het gerecht is klaar als de tahoe gaar is. De tahoe mag niet uit elkaar vallen.
Voedings-
waarde
Energie805 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
4 gram
1 gram