culinaire zaken .nl |
Oblok-Oblok Koening (Gestoofde tahoe en tempeh met sperziebonen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 10 4 3 2 2 2 2 2 2 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 - |
gram centimeter stuks theelepel stuks stuks teentje theelepel stuks schijf stuks theelepel stuks eetlepel theelepel blok eetlepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) santen (blok) djeroek poeroet trassi peper (groen) peper (rood) knoflook kurkuma (poeder) salam (blad) laos (vers) ui ketoembar tahoe asem (water) komijn tempe suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
Snij de tahoe en tempeh in grove dobbelstenen, de boontjes in grove stukken. Ui, knoflook en lomboks moeten heel fijn gemaakt worden. Dan de kruiden heel fijn stampen en vermengen met de ui, knoflook en lomboks. Dit mengsel fruiten in boter. Blus dit met circa 5 deciliter heet water en roer goed. Breng het vervolgens aan de kook en laat het 5 minuten sudderen. Voeg ook de boontjes en de tempoeh toe aan het vocht en laat de boontjes half gaar worden. Smelt er dan de santen in en doe er de tahoe bij. Het gerecht is klaar als de tahoe gaar is. De tahoe mag niet uit elkaar vallen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 805 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 4 gram 1 gram |