culinaire
zaken
.nl
Nasi Kuning
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
500
50
4
4
3
-
deciliter
gram
gram
theelepel
theelepel
blaadje
naar smaak
melk (kokos-) ingrediënt info
rijst ingrediënt info
rijst (kleef-) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
kerrie (poeder)
pandangblad
zout
Berei-
ding
U wast de rijst tot het water helder is. Nu laat u de rijst en ketan ruim 1 uur weken in water en koenjit. (De rijst staat goed onder water.) U giet de rijst af en u laat hem uitlekken in een vergiet. Als de rijst goed is uitgelekt doet u hem in een pan, samen met de kokosmelk, de pandan, de kerriepoeder en het zout. De rist moet 2 vingerkootjes onder de kokosmelk staan. U zet de rijst op middelmatig hoog vuur, waarop een kookplaatje ligt, en u laat hem koken tot de kokosmelk is ingekookt (circa 15 minuten). U stoomt de rijst in de rijststomer gaar. Laat hem afgedekt staan.
Voedings-
waarde
Energie1976 KiloJoules
470 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
103 gram
10 gram
5 gram