culinaire zaken .nl |
Nasi Kuning | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 500 50 4 4 3 - |
deciliter gram gram theelepel theelepel blaadje naar smaak |
melk (kokos-) rijst rijst (kleef-) kurkuma (poeder) kerrie (poeder) pandangblad zout | ||
Berei- ding |
U wast de rijst tot het water helder is. Nu laat u de rijst en ketan ruim 1 uur weken in water en koenjit. (De rijst staat goed onder water.) U giet de rijst af en u laat hem uitlekken in een vergiet. Als de rijst goed is uitgelekt doet u hem in een pan, samen met de kokosmelk, de pandan, de kerriepoeder en het zout. De rist moet 2 vingerkootjes onder de kokosmelk staan. U zet de rijst op middelmatig hoog vuur, waarop een kookplaatje ligt, en u laat hem koken tot de kokosmelk is ingekookt (circa 15 minuten). U stoomt de rijst in de rijststomer gaar. Laat hem afgedekt staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1976 KiloJoules 470 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 103 gram 10 gram 5 gram |