culinaire zaken .nl |
Nasi Goeri Pontianak (Witte rijst speciaal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 4 3 3 1 - |
liter gram stuks stuks stuks theelepel naar smaak |
santen rijst ei (kip) salam (blad) ui sambal oelek zout | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Kook de rijst in de santen met de salam gaar. Bak de uitjes in olie knapperend bruin en laat ze uitlekken. Pel de eieren en snij ze overlangs in tweeen. Dien de gare rijst op in een schaal en drapeer de halve eieren er omheen. Abon-abon (vleesgerecht) kan er apart bijgegeven worden maar ook in het midden van de rijst gedrapeerd worden. Dit naar keuze. De gebakken uitjes worden er overheen gestrooid. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5756 KiloJoules 1370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 120 gram 27 gram 9 gram |