culinaire
zaken
.nl
Nasi Goeri Pontianak
(Witte rijst speciaal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
4
3
3
1
-
liter
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
rijst ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
salam (blad)
ui ingrediënt info
sambal oelek
zout
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Kook de rijst in de santen met de salam gaar. Bak de uitjes in olie knapperend bruin en laat ze uitlekken. Pel de eieren en snij ze overlangs in tweeen. Dien de gare rijst op in een schaal en drapeer de halve eieren er omheen. Abon-abon (vleesgerecht) kan er apart bijgegeven worden maar ook in het midden van de rijst gedrapeerd worden. Dit naar keuze. De gebakken uitjes worden er overheen gestrooid.
Voedings-
waarde
Energie5756 KiloJoules
1370 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
120 gram
27 gram
9 gram