culinaire zaken .nl |
Lotek Tjampoer Bandoeng (Rauwe groenteschotel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 3 3 3 2 1 1 0.50 - |
gram gram stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel stuks naar smaak |
tauge kool (wit) aardappel kentjoer (poeder) azijn pindakaas sambal oelek suiker (basterd-,bruin) komkommer zout | ||
Berei- ding |
De aardappels worden in de schil gekookt. De witte kool wordt fijngesneden. De komkommer wordt in stukjes gesneden. Haal de schil van de gekookte aardappels en prak ze fijn en vermeng ze met de pindakaas, zout, suiker, kentjoer en azijn tot een brij. Dan sambal naar smaak toevoegen. Doe de brij in een diepe schaal en meng de groenten er goed doorheen. Gebruik hiervoor een grote lepel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 709 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 7 gram 4 gram |