culinaire
zaken
.nl
Lotek Tjampoer Bandoeng
(Rauwe groenteschotel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
3
3
3
2
1
1
0.50
-
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
tauge ingrediënt info
kool (wit)
aardappel ingrediënt info
kentjoer (poeder)
azijn ingrediënt info
pindakaas
sambal oelek
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
komkommer
zout
Berei-
ding
De aardappels worden in de schil gekookt. De witte kool wordt fijngesneden. De komkommer wordt in stukjes gesneden.

Haal de schil van de gekookte aardappels en prak ze fijn en vermeng ze met de pindakaas, zout, suiker, kentjoer en azijn tot een brij. Dan sambal naar smaak toevoegen. Doe de brij in een diepe schaal en meng de groenten er goed doorheen. Gebruik hiervoor een grote lepel.
Voedings-
waarde
Energie709 KiloJoules
169 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
7 gram
4 gram