culinaire zaken .nl |
Gemarineerde Paling | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 8 7 4 3 0.25 - |
theelepel stuks stuks stuks stuks eetlepel naar smaak |
gember (bak-) paling peperkorrel peper (rood) laurier (blad) azijn zout | ||
Berei- ding |
De paling wordt met zout bestrooid en een nacht op een kole plaats weggezet. De volgende dag wordt de paling samen met de gember, laurier, peperkorrels en het zout gekookt. De paling moet gaar, maar niet week zijn. Dan de pan van het vuur nemen en de in stukken gesneden lomboks toevoegen. Daarna moet de paling afkoelen, waarna men hem in een stopfles doe. Na enkele dagen is de paling gereed voor consumptie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 182 KiloJoules 43 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 0 gram 0 gram |