culinaire zaken .nl |
Gado Gado Senang (Groenteschotel met pindasaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 200 10 2 1 1 0.25 |
gram gram gram stuks stuks stuks stuks blok |
kool (wit) boon (sperzie-,vers) tauge kroepoek (gebakken) ei (kip) komkommer ui tempe | ||
Berei- ding |
De komkommer wordt in schijfjes gesneden. De tauge wordt schoongemaakt. We gebruiken 1 schotel gebakken tempeh. De ui wordt gefruit. De kool wordt fijngesneden. De sperziebonen moeten gaar zijn. Dompel de tauge en kool even in kokend water en laat dit weer uitlekken en afkoelen. Schik de groenten naast elkaar op een platte schaal en drapeer de stukjes tempeh, komkommer, kroepoekjes en plakjes ei eromheen. De pindasaus er overheen gieten, maar kan er ook apart bij. De gebakken ui moet wel over de groenten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 427 KiloJoules 102 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 8 gram 2 gram |