culinaire zaken .nl |
Boemboe Opor | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 2.50 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
stuks teentje theelepel theelepel stuks centimeter stuks stuks stuks theelepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
kemirie (noot) knoflook laos (poeder) ketoembar peper (rood) santen (blok) ui salam (blad) sereh (vers) komijn trassi suiker rasp (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
Ui, knoflook en sereh fijnmaken. Citroenschil en kemiris fijnraspen. Kook alle kruiden met de geraspte citroenschil en de geraspte kemiris op in de santen, die men aanlengt met 0.25 liter water. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 548 KiloJoules 130 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 2 gram |