culinaire zaken .nl |
Boemboe Lawar | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 3 2 2 2 2 1 1 1 1 1 - |
stuks theelepel teentje theelepel stuks centimeter theelepel theelepel theelepel stuks theelepel stuks naar smaak |
kemirie (noot) ketoembar knoflook sereh (poeder) djeroek poeroet santen (blok) komijn sambal oelek laos (poeder) ui trassi salam (blad) zout | ||
Berei- ding |
Ui, kemiris en knoflook worden fijngemaakt. Alle kruiden worden goed gemengd, waarna de djeroekpoeroet en salam worden toegevoegd. Kook het geheel op met santen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 525 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 3 gram 2 gram |