culinaire zaken .nl |
Belado Tempeh Dan Oedang (Gebakken en gekruide tempeh met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 4 2 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram stuks eetlepel theelepel stuks theelepel blok eetlepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) peper (groen) olie (zonnebloem-) trassi ui laos (poeder) tempe azijn zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt grofgesneden. De lomboks worden gesneden. Fruit in de olie de ui, lomboks, trassi, laos en wat zout. Snij de tempeh in blokjes. De tempeh en garnalen toevoegen aan het uimengsel. Laten doorsudderen en regelmatig omscheppen. Op het laatst de azijn toevoegen. Eet dit gerecht bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 363 KiloJoules 86 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 6 gram 1 gram |