culinaire zaken .nl |
Atjar Tjampoer (Zoetzuur van gemengde groenten eigen stijl) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 3 2 2 2 1 1 |
gram gram stuks theelepel kopje stuks teentje eetlepel |
kool (wit) wortel ui kurkuma (poeder) azijn peper (rood) knoflook suiker | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks en de worteltjes worden in reepjes gesneden. De uien worden fijngesneden. Alle groenten zeer fijn snijuden en goed wassen. Daarna uit laten lekken. Breng 2 kopjes azijn met de suiker (naar eigen smaak) en koenjit aan de kook. Doe er dan de groenten bij en laat die 2 minuten meekoken. Alles in een vergiet doen en het kookvocht opvangen. Doe dan de groenten in potjes en giet het kookvocht weer bij de groenten. Schep wel het bovenste van het opgevangen vocht af om bij de groenten te doen zodat de potjes atjar mooi helder blijven. Men kan eventueel het kookvocht filteren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 345 KiloJoules 82 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 2 gram 3 gram |