culinaire zaken .nl |
Atjar Pedis Pedis (Pikel) (Zeer pikant zuur) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 3 2 1 1 |
stuks stuks kopje eetlepel teentje |
ui peper (Madam Janet,rood) azijn suiker knoflook | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesnedne. De knoflook wordt fijngehakt. Snij de madame janet met mes en vork of met keukenhandschoenen aan. Wel goed klein snijden en vermengen met de knoflook en de uien. In een glazen pot doen en de aan de kook gebrachte azijn met suiker erbij gieten. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Waarschuwing: 1. Dit is een zeer heet zuur. 2. Nooit met de blote handen de gesneden madame janet aanraken, want elk plekje huit wat dan door de handen aangeraakt wordt, brandt nog uren na. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 177 KiloJoules 42 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 1 gram 2 gram |