culinaire
zaken
.nl
Atjar Ketimoen III
(Zoetzuur van komkommer)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
10
2.50
2
2
2
1.50
1
0.50
-
deciliter
stuks
theelepel
stuks
druppel
stuks
theelepel
kopje
schijf
naar smaak
water
peperkorrel ingrediënt info
kaneel (poeder)
komkommer
tabasco
ui ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
azijn ingrediënt info
suiker (Javaans)
zout
Berei-
ding
Snij de uien in dunne schijven/ringen. Voeg azijn, water, uiringen, kaneel, nootmuskaat, peperkorrels, javaanse suiker en tabasco of worcestersaus bij elkaar in een pan en verwarm het mengsel. Proef het en breng het eventueel verder op smaak door toevoegen van 1 of meerdere ingredienten. Snij de komkommers in stukken, voeg ze bij het mengsel en breng het aan de kook. Kook het eventjes, de komkommer moet eerder rauw dan gaar zijn. Af laten koelen en bij een rijsttafel serveren.
Voedings-
waarde
Energie252 KiloJoules
60 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
3 gram
4 gram