culinaire zaken .nl |
Atjar Ketimoen III (Zoetzuur van komkommer) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 10 2.50 2 2 2 1.50 1 0.50 - |
deciliter stuks theelepel stuks druppel stuks theelepel kopje schijf naar smaak |
water peperkorrel kaneel (poeder) komkommer tabasco ui nootmuskaat azijn suiker (Javaans) zout | ||
Berei- ding |
Snij de uien in dunne schijven/ringen. Voeg azijn, water, uiringen, kaneel, nootmuskaat, peperkorrels, javaanse suiker en tabasco of worcestersaus bij elkaar in een pan en verwarm het mengsel. Proef het en breng het eventueel verder op smaak door toevoegen van 1 of meerdere ingredienten. Snij de komkommers in stukken, voeg ze bij het mengsel en breng het aan de kook. Kook het eventjes, de komkommer moet eerder rauw dan gaar zijn. Af laten koelen en bij een rijsttafel serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 252 KiloJoules 60 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 3 gram 4 gram |