culinaire zaken .nl |
Atjar Ketimoen II (Zuur van komkommer) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 1 1 0.50 - - |
theelepel stuks stuks teentje kopje naar smaak naar smaak |
sambal oelek komkommer ui knoflook azijn zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. Snij de komkommer in blokjes en doe dit in een schaal. Voeg dan tezamen met de komkommer ui, knoflook, wat zout, peper, de sambal en de azijn. Roer het geheel goed door elkaar en laat dit rustig intrekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 116 KiloJoules 28 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 2 gram |