culinaire zaken .nl |
Atjar Ikan Bakalouw (Zuur van kabeljauw) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 12 2 2 2 2 1 1 - - |
gram gram teentje theelepel eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) suiker (basterd-,wit) knoflook kurkuma (poeder) azijn ui peper (rood) djahe peper zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 moot verse kabeljauw per persoon. De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De lombok wordt in reepjes gesneden. Wrijf de moten vis in met zout en peper (diepvriesmoten ook prima). Bak ze in olie goed bruin en laat ze uitlekken. Meng de ui, knoflook, koenjit, djahe, suiker en lombok goed door elkaar. Fruit dit in wat olie met toevoeging van de azijn en de vis. Zet het vuur klein. Keer de vis af en toe om zodat de saus er goed kan intrekken. Doe dit circa 10 minuten. Serveerr met witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 800 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 34 gram 1 gram |