culinaire
zaken
.nl
Atjar Ikan Bakalouw
(Zuur van kabeljauw)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
12
2
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
teentje
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
djahe
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken 1 moot verse kabeljauw per persoon. De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De lombok wordt in reepjes gesneden.

Wrijf de moten vis in met zout en peper (diepvriesmoten ook prima). Bak ze in olie goed bruin en laat ze uitlekken. Meng de ui, knoflook, koenjit, djahe, suiker en lombok goed door elkaar. Fruit dit in wat olie met toevoeging van de azijn en de vis. Zet het vuur klein. Keer de vis af en toe om zodat de saus er goed kan intrekken. Doe dit circa 10 minuten. Serveerr met witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie800 KiloJoules
190 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
34 gram
1 gram