culinaire zaken .nl |
Ame Koemoete (Eieren in pittige kokossaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 8 5 4 2 1 1 - |
deciliter stuks teentje theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak |
santen ei (kip) knoflook sambal oelek asem (water) ui kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De eieren worden zachtgekookt. Druk de eieren plat zonder ze te laten barsten. Snij de ui en knoflook fijn, vermeng ze met de sambal, koenjit en het zout. Kook het geheel in de santen. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en kook de saus totdat ze gebonden is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1380 KiloJoules 329 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 17 gram 2 gram |