culinaire
zaken
.nl
Ame Koemoete
(Eieren in pittige kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
8
5
4
2
1
1
-
deciliter
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
asem (water) ingrediënt info
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
De eieren worden zachtgekookt.

Druk de eieren plat zonder ze te laten barsten. Snij de ui en knoflook fijn, vermeng ze met de sambal, koenjit en het zout. Kook het geheel in de santen. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en kook de saus totdat ze gebonden is.
Voedings-
waarde
Energie1380 KiloJoules
329 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
17 gram
2 gram