culinaire zaken .nl |
Aardappelpuree | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 40 - - - |
kilogram deciliter gram naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel melk boter (room-) zout peper nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Schil de aardappelen en snijdt deze in blokjes. | |||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Pureer de aardappelen tot aardappelpuree. Breng de melk aan de kook, klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op een laag vuur en blijf kloppen tot er een luchtige puree ontstaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1445 KiloJoules 344 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 9 gram 8 gram |