culinaire
zaken
.nl
Aardappelpuree
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
40
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de aardappelen en snijdt deze in blokjes.
Berei-
ding
Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Pureer de aardappelen tot aardappelpuree.

Breng de melk aan de kook, klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Zet de pan op een laag vuur en blijf kloppen tot er een luchtige puree ontstaat.
Voedings-
waarde
Energie1445 KiloJoules
344 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
9 gram
8 gram