culinaire zaken .nl |
Spinaziesalade met bresse bleu-kaas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Salade | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 75 3 1.50 1 0.10 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
spinazie kaas (bresse bleu) spek (ontbijt-) olie azijn (wijn-,rood) mosterd suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Spek in reepjes snijden. Bak in een pan met anti-aanbaklaag de spek zonder olie in ongeveer 10 minuten zachtjes krokant. Intussen spinazie wassen en uitzoeken. Goed laten uitlekken en grof snijden. Met een schuimspaan het spek uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Azijn, olie, zout en mosterd in een kommetje door elkaar kloppen. Kaas in stukjes snijden. Spinazie over borden verdelen. Sausje nogmaals doorkloppen en met een eetlepel erover verdelen. Spekjes en kaas erover verdelen. Lekker met bijvoorbeeld geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1090 KiloJoules 260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 10 gram 2 gram |