culinaire
zaken
.nl
Spinaziesalade met bresse bleu-kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
75
3
1.50
1
0.10
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
spinazie
kaas (bresse bleu)
spek (ontbijt-)
olie ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
mosterd
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Spek in reepjes snijden. Bak in een pan met anti-aanbaklaag de spek zonder olie in ongeveer 10 minuten zachtjes krokant. Intussen spinazie wassen en uitzoeken. Goed laten uitlekken en grof snijden. Met een schuimspaan het spek uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Azijn, olie, zout en mosterd in een kommetje door elkaar kloppen. Kaas in stukjes snijden. Spinazie over borden verdelen. Sausje nogmaals doorkloppen en met een eetlepel erover verdelen. Spekjes en kaas erover verdelen. Lekker met bijvoorbeeld geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1090 KiloJoules
260 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
10 gram
2 gram