culinaire zaken .nl |
Spinaziesalade met appel en croutons | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente Makkelijk | Salade Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 25 4 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel stuks eetlepel sneetje stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
spinazie boter (room-) olie (olijf-) ui (bos-) sap (appel-) brood (wit) appel azijn mosterd zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de (oude) boterham (ook de korsten) in kleine blokjes. Bak de blokjes brood in de boter omscheppend goudbruin. Laten afkoelen. Was en droog de spinazie. Snij de bosuitjes in ringen. Schil de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de azijn met het appelsap, de mosterd, een snufje zout en peper en de olijfolie. Meng alle ingredienten goed door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 864 KiloJoules 206 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 2 gram |