culinaire
zaken
.nl
Soesjes (aardappel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
120
100
5
4
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
kaas (parmezaans)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De aardappels schillen, met wat zout gaar koken, afgieten en uit laten dampen. De aardappels door de pureeknijper drukken en met 10 gram boter en 2 eieren mengen. De puree met peper, zout en geraspte kaas op smaak brengen.
2,25 deciliter water met een snufje zout en de rest van de boter aan de kook brengen. De boter laten smelten. De gezeefde bloem toevoegen en blijven roeren tot het deeg als een bal los laat van de pan. De pan van het vuur nemen en de 3 eieren hier een voor een met een handmixer door kloppen.
De aardappelpuree met het deeg mengen. De frituurolie verhitten tot 180 graden. het deeg met behulp van 2 koffielepels portioneren en deze balletjes portiegewijs in de hete olie goudbruin laten worden. Op keukenpapier uit laten lekken.
Voedings-
waarde
Energie1824 KiloJoules
434 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
18 gram
3 gram