culinaire zaken .nl |
Soesjes (aardappel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Feestelijk Frituren | Bewerkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 120 100 5 4 - - |
gram gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel bloem boter (room-) ei (kip) kaas (parmezaans) peper zout | ||
Berei- ding |
De aardappels schillen, met wat zout gaar koken, afgieten en uit laten dampen. De aardappels door de pureeknijper drukken en met 10 gram boter en 2 eieren mengen. De puree met peper, zout en geraspte kaas op smaak brengen. 2,25 deciliter water met een snufje zout en de rest van de boter aan de kook brengen. De boter laten smelten. De gezeefde bloem toevoegen en blijven roeren tot het deeg als een bal los laat van de pan. De pan van het vuur nemen en de 3 eieren hier een voor een met een handmixer door kloppen. De aardappelpuree met het deeg mengen. De frituurolie verhitten tot 180 graden. het deeg met behulp van 2 koffielepels portioneren en deze balletjes portiegewijs in de hete olie goudbruin laten worden. Op keukenpapier uit laten lekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1824 KiloJoules 434 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 18 gram 3 gram |