culinaire zaken .nl |
Sambal goreng boontjes 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 2 2 2 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter theelepel centimeter eetlepel stuks theelepel teentje theelepel theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) water sambal santen (blok) olie (arachide-) ui laos (poeder) knoflook trassi ketoembar zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de trassi, de laos, de ketoembar en wat zout fijn in de vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 4 minuten. Voeg de sperziebonen en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 12 minuten zachtjes koken. Voeg de santen toe en laat de sambal zonder deksel op de pan nog 18 minuten zachtjes doorkoken tot de sperziebonen gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 469 KiloJoules 112 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 1 gram |