culinaire
zaken
.nl
Roedjak manis (dipsaus voor fruit en komkommer)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2
30
5
2
2
1
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
theelepel
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
appel (zuur)
ketjap (manis)
suiker
peper (rood) ingrediënt info
trassi
sap (citroen-)
peer ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
papaya ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
mango ingrediënt info
komkommer
Berei-
ding
Schil de vruchten en snij deze in stukken. Maal de knoflook met de trassie en de pepers in een blender. Smelt de rode suiker in de ketjap en voeg de inhoud van de blender hier aan toe. We laten het vocht inkoken totdat deze stroperig is. We laten dit nu afkoelen. We gebruiken nu de saus als dip voor het jonge fruit en de komkommer.
Voedings-
waarde
Energie944 KiloJoules
225 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
5 gram
7 gram