culinaire zaken .nl |
Roedjak manis (dipsaus voor fruit en komkommer) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 30 5 2 2 1 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter gram stuks theelepel theelepel stuks teentje stuks stuks stuks stuks |
appel (zuur) ketjap (manis) suiker peper (rood) trassi sap (citroen-) peer knoflook papaya sinaasappel mango komkommer | ||
Berei- ding |
Schil de vruchten en snij deze in stukken. Maal de knoflook met de trassie en de pepers in een blender. Smelt de rode suiker in de ketjap en voeg de inhoud van de blender hier aan toe. We laten het vocht inkoken totdat deze stroperig is. We laten dit nu afkoelen. We gebruiken nu de saus als dip voor het jonge fruit en de komkommer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 944 KiloJoules 225 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 5 gram 7 gram |