culinaire
zaken
.nl
Ragout met knolselderij en ham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
150
1
50
35
35
2
1
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
selderij (knol-)ingrediënt info
room (koffie-)
ham (rauw)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
saus (worcestershire-)
Berei-
ding
De knolselderij schoon maken, in kleine dobbelsteentjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen. De boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% smelten.
De knolselderij met de bloem, bouillon en koffieroom erdoor roeren en alles (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen. Zodra de vloeistof kookt, alles doorroeren. Vooral de ingredienten van de bodem en de rand goed meenemen en de saus met de garde glad roeren.
De ham in reepjes snijden en met de fijn gehakte bladselderij aan de ragout toevoegen. De ragout op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus.
Voedings-
waarde
Energie1291 KiloJoules
307 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
5 gram
1 gram