culinaire zaken .nl |
Ragout met knolselderij en ham | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 150 1 50 35 35 2 1 - - - |
deciliter gram deciliter gram gram gram theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) selderij (knol-) room (koffie-) ham (rauw) bloem boter (room-) sap (citroen-) selderij (blad-) zout peper saus (worcestershire-) | ||
Berei- ding |
De knolselderij schoon maken, in kleine dobbelsteentjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen. De boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% smelten. De knolselderij met de bloem, bouillon en koffieroom erdoor roeren en alles (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen. Zodra de vloeistof kookt, alles doorroeren. Vooral de ingredienten van de bodem en de rand goed meenemen en de saus met de garde glad roeren. De ham in reepjes snijden en met de fijn gehakte bladselderij aan de ragout toevoegen. De ragout op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1291 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 5 gram 1 gram |