culinaire
zaken
.nl
Posteleinsalade met pijnboompitten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
25
4
4
1
1
-
-
gram
gram
plakje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
postelein
pit (pijnboom-)
bacon
olie ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
mosterd (grof)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Knip de plakjes bacon in reepjes en bak deze knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Was de postelein en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.
Roer in een slaschaal een vinaigrette van de azijn, mosterd, olie, zout en peper. Schep de postelein erdoor. Strooi de pijnboompitten en reepjes bacon over de salade.
Voedings-
waarde
Energie1133 KiloJoules
270 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
3 gram
5 gram