culinaire zaken .nl |
Posteleinsalade met pijnboompitten | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 25 4 4 1 1 - - |
gram gram plakje eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
postelein pit (pijnboom-) bacon olie azijn (wijn-,wit) mosterd (grof) zout peper | ||
Berei- ding |
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Knip de plakjes bacon in reepjes en bak deze knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Was de postelein en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Roer in een slaschaal een vinaigrette van de azijn, mosterd, olie, zout en peper. Schep de postelein erdoor. Strooi de pijnboompitten en reepjes bacon over de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1133 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 3 gram 5 gram |