culinaire zaken .nl |
Piloos (Zoete aardappel koekjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 10 5 5 5 - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
aardappel bloem meel (paneer-) suiker olie ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
De aardappelen in de schil koken. Zodra ze gaar zijn de schil er af halen en de aardappelen fijnmaken. Voeg dit bij het meel en het zout, goed roeren, en daarna, een voor een, de eieren er door roeren. Hiervan worden langwerpige ronde balletjes gemaakt, die men in de paneermeel wentelt en in de hete olie bruin bakt. Eet ze warm, met witte suiker bestrooid. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2124 KiloJoules 506 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 68 gram 16 gram 4 gram |