culinaire
zaken
.nl
Piloos
(Zoete aardappel koekjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
10
5
5
5
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
aardappel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
suiker
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De aardappelen in de schil koken. Zodra ze gaar zijn de schil er af halen en de aardappelen fijnmaken. Voeg dit bij het meel en het zout, goed roeren, en daarna, een voor een, de eieren er door roeren. Hiervan worden langwerpige ronde balletjes gemaakt, die men in de paneermeel wentelt en in de hete olie bruin bakt. Eet ze warm, met witte suiker bestrooid.
Voedings-
waarde
Energie2124 KiloJoules
506 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
68 gram
16 gram
4 gram