culinaire zaken .nl |
Okra met mais en paprika | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 2 1 1 400 0.50 0.50 - |
gram eetlepel theelepel stuks blik stuks gram theelepel theelepel naar smaak |
okra boter (room-) suiker (bruin) paprika (groen) puree (tomaten-) ui mais (blik) paprika (poeder) kerrie (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Snij het harde deel van de gewassen okras bij de stelen weg en snij ze daarna in ringen. Smelt de boter in een grote pan en bak hierin de okras, samen met de gesnipperde ui en in reepjes gesneden paprika kort. Voeg een scheutje water, tomatenpuree, suiker, paprikapoeder, kerrie en de uitgelekte mais toe. Laat het gerecht in 10 minuten warm worden. Schep het zo nu en dan om. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1104 KiloJoules 263 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 7 gram 8 gram |