culinaire
zaken
.nl
Nasi koening
(Gele rijst)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
3
20
12
10
-
deciliter
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
naar smaak
water
rijst (droogkokend) ingrediënt info
melk (kokos-) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
salam (blad)
pandangblad
zout
Berei-
ding
Kook het water en los de santen er in op. Meng koenjit, zout, lautierblad en rijst erdoor. Doe de deksel op de pan en laat het geheel opnieuw aan de kook komen. Laat de rijst daarna op een laag vuurtje in de op de verpakking aangegeven tijd gaar worden.

Maak van een rood pepertje een bloemetje door deze aan 4 kanten in de lengte open te snijden en hierna in koud water te leggen. Verwijder voor het serveren het laurierblad en de kruidnagel. Leg de rijst als een spits toelopende berg op een schaal met toefjes peterselie eromheen en het peperbloemtje er bovenop.
Voedings-
waarde
Energie896 KiloJoules
213 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
4 gram
1 gram