culinaire zaken .nl |
Nasi koening (Gele rijst) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Rijst En Pasta | Slank | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 400 3 20 12 10 - |
deciliter gram deciliter gram stuks stuks naar smaak |
water rijst (droogkokend) melk (kokos-) kurkuma (poeder) salam (blad) pandangblad zout | ||
Berei- ding |
Kook het water en los de santen er in op. Meng koenjit, zout, lautierblad en rijst erdoor. Doe de deksel op de pan en laat het geheel opnieuw aan de kook komen. Laat de rijst daarna op een laag vuurtje in de op de verpakking aangegeven tijd gaar worden. Maak van een rood pepertje een bloemetje door deze aan 4 kanten in de lengte open te snijden en hierna in koud water te leggen. Verwijder voor het serveren het laurierblad en de kruidnagel. Leg de rijst als een spits toelopende berg op een schaal met toefjes peterselie eromheen en het peperbloemtje er bovenop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 896 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 4 gram 1 gram |