culinaire
zaken
.nl
Krieltjes met bleekselderij en Sp. peper
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
2
2
1
1
-
-
gram
stengel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De aardappels schrappen, ontpitten, wassen en in een ovenvaste schaal overdoen. Twee eetlepels water toevoegen en de krieltjes (afgedekt) in 5-7 minuten op 100% beetgaar koken. Intussen de bleekselderij ontharen, wassen en in reepjes snijden. De lente-uitjes in ringen snijden, de zaadlijst en zaadjes uit het pepertje verwijderen en de peper klein snijden. De olijfolie met de Provencaalse kruiden in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen. Tussendoor een keer omscheppen. De krieltjes met de groenten vermengen en eventueel kort op 100% doorwarmen. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie1151 KiloJoules
274 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
9 gram
19 gram