culinaire zaken .nl |
Krieltjes met bleekselderij en Sp. peper | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 2 1 1 - - |
gram stengel stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) selderij (bleek-) ui (bos-) olie (olijf-) peper (rood) kruiden (Provencaals) zout peper | ||
Berei- ding |
De aardappels schrappen, ontpitten, wassen en in een ovenvaste schaal overdoen. Twee eetlepels water toevoegen en de krieltjes (afgedekt) in 5-7 minuten op 100% beetgaar koken. Intussen de bleekselderij ontharen, wassen en in reepjes snijden. De lente-uitjes in ringen snijden, de zaadlijst en zaadjes uit het pepertje verwijderen en de peper klein snijden. De olijfolie met de Provencaalse kruiden in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen. Tussendoor een keer omscheppen. De krieltjes met de groenten vermengen en eventueel kort op 100% doorwarmen. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1151 KiloJoules 274 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 9 gram 19 gram |