culinaire zaken .nl |
Koolrabisalade met sinaasappel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Slank Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 1 1 - - - |
eetlepel stuks stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) koolrabi sinaasappel citroen knoflook zout peper (zwart) peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Schil de koolrabi's en schaaf ze in dunne plakjes. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap op. Pers ook de citroen uit. Pers het teentje knoflook boven een schaal uit. Roer het sinaasappelsap, het citroensap en de olijfolie erdoor. Voeg zout, peper en cayennepeper naar smaak toe. Schep de koolrabiplakjes en de sinaasappelpartjes erdoor. Laat de salade minstens 1 uur staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 743 KiloJoules 177 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 4 gram 8 gram |