culinaire
zaken
.nl
Koolrabisalade met sinaasappel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
2
1
1
-
-
-
eetlepel
stuks
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
koolrabi ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
citroen
knoflook ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de koolrabi's en schaaf ze in dunne plakjes. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap op. Pers ook de citroen uit. Pers het teentje knoflook boven een schaal uit. Roer het sinaasappelsap, het citroensap en de olijfolie erdoor. Voeg zout, peper en cayennepeper naar smaak toe. Schep de koolrabiplakjes en de sinaasappelpartjes erdoor. Laat de salade minstens 1 uur staan.
Voedings-
waarde
Energie743 KiloJoules
177 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
4 gram
8 gram