culinaire zaken .nl |
Komkommer-yoghurtsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 25 2 1 1 1 1 1 - |
deciliter gram teentje theelepel stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak |
yoghurt olijf knoflook zout komkommer sap (citroen-) dille (vers) olie (olijf-) peper | ||
Berei- ding |
Schil de komkommer en rasp de helft boven een zeef. Snij de andere helft in kleine blokjes en doe deze ook in de zeef. Strooi ruim zout over de komkommer en laat deze 30 minuten staan. Doe de yoghurt in een kom en pers de teentjes knoflook erboven uit. Roer het citroensap, de olijfolie, de dille en wat peper door de yoghurt. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Roer de komkommer door de yoghurtsaus. Garneer eventueel met olijven. Lekker met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 322 KiloJoules 77 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 1 gram |