culinaire
zaken
.nl
Komkommer-yoghurtsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
25
2
1
1
1
1
1
-
deciliter
gram
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
yoghurt
olijf
knoflook ingrediënt info
zout
komkommer
sap (citroen-)
dille (vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de komkommer en rasp de helft boven een zeef. Snij de andere helft in kleine blokjes en doe deze ook in de zeef. Strooi ruim zout over de komkommer en laat deze 30 minuten staan. Doe de yoghurt in een kom en pers de teentjes knoflook erboven uit. Roer het citroensap, de olijfolie, de dille en wat peper door de yoghurt. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Roer de komkommer door de yoghurtsaus. Garneer eventueel met olijven. Lekker met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie322 KiloJoules
77 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
1 gram