culinaire zaken .nl |
Komkommer met kabeljauw | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:31 | |
Indelingen | Goedkoop | Salade | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 5 2 2 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel eetlepel stengel eetlepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
kabeljauw (diepvries-) sherry olie selderij (bleek-) sap (citroen-) ui (sjalot) knoflook komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
Vis bestrooien met zout en peper. In pan doen: vis, sjalot, citroensap en sherry. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In 10 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden. Vis met sjalot uit pan scheppen. Boven kommetje visvocht zeven. Beide laten afkoelen. Vis in 8 stukjes snijden. Door visvocht olie roeren. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Komkommer wassen en in lengte in 8 dunne, lange repen snijden. Op reep komkommer stukjes vis met sjalot leggen en oprollen. Met cocktailprikker vaststeken. Op dezelfde wijze nog 7 rolletjes maken. Op schaal komkommer rangschikken. Bleekselderij eromheen leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sausje erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 700 KiloJoules 167 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 8 gram 9 gram |