culinaire zaken .nl |
Kokosrijst | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 40 20 3 3 1 1 0.50 - |
gram gram eetlepel stuks stuks stuks teentje theelepel naar smaak |
rijst margarine kokos peper kruidnagel ui knoflook karwijzaad kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Kook de rijst. Fruit de gember, de peper, de kerrieblaadjes en het mosterdzaad in hete olie tot ze goudbruin worden. Voeg er de geraspte kokos en zout aan toe. Doe daar de gekookte rijst bij en meng goed. Garneer met wat geraspte kokos en enkele kerrieblaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1981 KiloJoules 472 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 7 gram 11 gram |