culinaire zaken .nl |
Groene pasta (Pasta verde) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Vegetarisch | Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 2 - |
gram gram stuks naar smaak |
bloem spinazie (diepvries) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Verhit de diepvriesspinazie 5 minuten met het zout in een pannetje. Laat uitlekken en afkoelen. Knijp het vocht uit de spinazie en hak heel fijn. Maak een bergje van de bloem op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe de eieren en de spinazie erin. Werk geleidelijk de bloem door de spinazie en het ei, tot de massa egaal groen is. Kneed het deeg 10 minuten tot het elastisch is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1999 KiloJoules 476 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 91 gram 18 gram 0 gram |