culinaire zaken .nl |
Gestoomde broccoli met gember | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
240 10 1 - |
gram gram eetlepel naar smaak |
broccoli gember (wortel,vers) olie (arachide-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Schil de gember. Snijd de gember in dunne reepjes. Plaats een stoomrek in een wok, breng water tot 1 centimeter onder het rek aan de kook. Schik de broccoli op een stoombestendige schaal en bestrooi de broccoli met de reepjes gember en een snufje zout. Giet er 1 eetlepel arachide-olie over. | |||
Berei- ding |
Plaats de schaal op het stoomrek, sluit de wok af met een deksel en stoom de broccoli op hoog vuur circa 6 minuten of totdat deze beetgaar is. TIP: U kunt ook een stoompan of diepe hapjespan met deksel en laag theezeefje gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 182 KiloJoules 43 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 2 gram 2 gram |