culinaire
zaken
.nl
Gestoomde broccoli met gember
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
240
10
1
-
gram
gram
eetlepel
naar smaak
broccoli ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Schil de gember. Snijd de gember in dunne reepjes.
Plaats een stoomrek in een wok, breng water tot 1 centimeter onder het rek aan de kook.
Schik de broccoli op een stoombestendige schaal en bestrooi de broccoli met de reepjes gember en een snufje zout. Giet er 1 eetlepel arachide-olie over.
Berei-
ding
Plaats de schaal op het stoomrek, sluit de wok af met een deksel en stoom de broccoli op hoog vuur circa 6 minuten of totdat deze beetgaar is.

TIP: U kunt ook een stoompan of diepe hapjespan met deksel en laag theezeefje gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie182 KiloJoules
43 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
2 gram
2 gram