culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde aardappelschijfjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
100
1
75
1
-
gram
gram
deciliter
gram
teentje
naar smaak
aardappel (schijfjes) ingrediënt info
kaas (oud)
room (koffie-)
kaas (roomgeite-)
knoflook ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de oude kaas.
Berei-
ding
Pers het teentje knoflook boven de koffieroom uit en klop de verse roomkaas er met de handmixer door. Maal er royaal zwarte peper boven en schep de aardappelschijfjes erdoor. Doe dit mengsel over in een lage ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappelgratin in 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1971 KiloJoules
469 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
51 gram
14 gram
6 gram