culinaire zaken .nl |
Gegratineerde aardappelschijfjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Oven Aardappelgerecht | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 100 1 75 1 - |
gram gram deciliter gram teentje naar smaak |
aardappel (schijfjes) kaas (oud) room (koffie-) kaas (roomgeite-) knoflook peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de oude kaas. | |||
Berei- ding |
Pers het teentje knoflook boven de koffieroom uit en klop de verse roomkaas er met de handmixer door. Maal er royaal zwarte peper boven en schep de aardappelschijfjes erdoor. Doe dit mengsel over in een lage ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappelgratin in 20 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1971 KiloJoules 469 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 14 gram 6 gram |