culinaire zaken .nl |
Gegratineerde aardappel met spinazie | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 150 120 4 1 - - - |
stuks gram gram eetlepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel spinazie kaas (belegen) room (zuur) knoflook nootmuskaat zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Gebruik voor dit gerecht grote aardappels. Boen deze goed schoon, kook ze gaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. | |||
Berei- ding |
Vet een ovenschaal in met boter. Doe de spinazie met aanhangend water in een pan, maar hou 1 blaadje per persoon achter voor de garneren . kook de spinazie in 7 minuten bijna gaar. Druk in een zeef het vocht eruit en doe het terug in de pan. Roer de zure room en een mespunt nootmuskaat erdoor. Knijp de knoflook erboven uit. Leg de aardappelen op de meest platte kant. Snij van de bovenkant een kapje af en hol de aardappelen iets uit. Prak het uitholsel fijn en roer dit door het spinaziemengsel. Breng het op smaak met zout en peper. Bestrooi de binnenkant van de aardappelen met zout en vul ze op met het spinaziemengsel. Leg bovenop een plakje kaas. Plaats de aardappelen in de ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. Gratineer de aardappelen in circa 30 minuten goudbruin. Garneren ze met de achtergehouden spinazieblaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 983 KiloJoules 234 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 12 gram 3 gram |