culinaire
zaken
.nl
Gebakken aardappelen met spek en champignons
(recept uit de Flevopolder)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
100
80
50
40
3
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
prei
champignon ingrediënt info
ui ingrediënt info
spek (ontbijt-)
boter (room-)
selderij (blad-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Spek in reepjes snijden. Ui in ringen snijden en prei schuin in ringen snijden. Champignons schoon vegen en in plakjes snijden. Aardappelen schillen en in dunne plakjes schaven. Goed droog deppen.
Berei-
ding
In koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Spek circa 2 minuten bakken. Ui en prei toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Champignons toevoegen. 2 takjes selderij erboven fijnknippen. Nog circa 3 minuten meebakken. Groentemengsel uit de pan scheppen. Aan bakvet rest van de boter toevoegen en verhitten. Aardappelschijfjes in circa 10 minuten goudbruin bakken; regelmatig omscheppen. Bestrooien met zout en peper. Groentemengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. 1 takjes selderij erboven fijnknippen. Lekker met gehakt en sla.
Voedings-
waarde
Energie2109 KiloJoules
502 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
12 gram
10 gram