culinaire zaken .nl |
Gebakken aardappelen met spek en champignons (recept uit de Flevopolder) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 100 80 50 40 3 1 - - |
gram gram gram gram gram gram eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
aardappel prei champignon ui spek (ontbijt-) boter (room-) selderij (blad-) knoflook zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Spek in reepjes snijden. Ui in ringen snijden en prei schuin in ringen snijden. Champignons schoon vegen en in plakjes snijden. Aardappelen schillen en in dunne plakjes schaven. Goed droog deppen. | |||
Berei- ding |
In koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Spek circa 2 minuten bakken. Ui en prei toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Champignons toevoegen. 2 takjes selderij erboven fijnknippen. Nog circa 3 minuten meebakken. Groentemengsel uit de pan scheppen. Aan bakvet rest van de boter toevoegen en verhitten. Aardappelschijfjes in circa 10 minuten goudbruin bakken; regelmatig omscheppen. Bestrooien met zout en peper. Groentemengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. 1 takjes selderij erboven fijnknippen. Lekker met gehakt en sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2109 KiloJoules 502 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 12 gram 10 gram |