culinaire zaken .nl |
Exotische wortelsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Groente | Salade | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 25 4 3 3 2 2 |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel |
peen (bos-) rozijn kokos (geraspt) room yoghurt (biogarde-roer) sinaasappel pit (pompoen-) | ||
Berei- ding |
Worteltjes wassen en fijnraspen. Rozijnen wassen en uit laten lekken. Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees. Snij een dun plakje van boven- en onderkant. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen. Roer het sap met de biogarde en de zure room tot een sausje. Meng in een slakom worteltjes met rozijnen en sinaasappel. Rooster in een droge pan de kokos lichtbruin en schep de kokos met het sausje door de salade. Zet circa 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Rooster voor het serveren de pompoenpitten enkele minuten in een droge pan en garneer de salade ermee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2075 KiloJoules 494 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 9 gram 8 gram |