culinaire
zaken
.nl
Exotische wortelsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
25
4
3
3
2
2
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
peen (bos-)
rozijn ingrediënt info
kokos (geraspt)
room
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
pit (pompoen-)
Berei-
ding
Worteltjes wassen en fijnraspen. Rozijnen wassen en uit laten lekken. Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees. Snij een dun plakje van boven- en onderkant. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen. Roer het sap met de biogarde en de zure room tot een sausje. Meng in een slakom worteltjes met rozijnen en sinaasappel. Rooster in een droge pan de kokos lichtbruin en schep de kokos met het sausje door de salade. Zet circa 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Rooster voor het serveren de pompoenpitten enkele minuten in een droge pan en garneer de salade ermee.
Voedings-
waarde
Energie2075 KiloJoules
494 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
9 gram
8 gram