culinaire
zaken
.nl
Couscous salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
75
25
4
3
2
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
gram
stuks
naar smaak
spinazie
couscous
olijf (groen)
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
basilicum (vers)ingrediënt info
suiker
prei
tomaat ingrediënt info
zout
komkommer
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de couscous (bulgur) in een ruime schaal, vul de schaal met water en laat 15 minuten weken. Afgieten in een vergiet/zeef en goed aandrukken, zodat zoveel mogelijk water eruit kan lopen. Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Snij de tomaat in stukjes. Was de spinazie en de prei. Hak ze, evenals de olijven, fijn. Meng de basilicum met de spinazie, de prei, de olijven, de komkommer, de tomaat, het citroensap, de suiker, de olijfolie, zout en peper. Voeg de bulgur beetje bij beetje aan het mengsel toe. Laat het een uurtje trekken. Geregeld omroeren.
Voedings-
waarde
Energie2238 KiloJoules
533 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
10 gram
7 gram