culinaire zaken .nl |
Broccoli met oestersaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3 2 1 1 1 |
gram teentje eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
broccoli knoflook olie peper (groen) saus (oester-) suiker | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de broccoliroosjes van de stronkjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in de lengte in dunne reepjes. Halveer de reepjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook tot deze begint te geuren. Schep de broccoliroosjes en peperreepjes erdoor. Voeg de oestersaus, vissaus, suiker en een halve deciliter water toe en roerbak de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 451 KiloJoules 107 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 5 gram 4 gram |