culinaire
zaken
.nl
Broccoli met oestersaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3
2
1
1
1
gram
teentje
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
broccoli ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
saus (oester-)
suiker
Voor-
berei-
ding
Snijd de broccoliroosjes van de stronkjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in de lengte in dunne reepjes. Halveer de reepjes.
Berei-
ding
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook tot deze begint te geuren. Schep de broccoliroosjes en peperreepjes erdoor. Voeg de oestersaus, vissaus, suiker en een halve deciliter water toe en roerbak de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.
Voedings-
waarde
Energie451 KiloJoules
107 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
5 gram
4 gram