culinaire zaken .nl |
Bloemkoolsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 2.50 1 |
eetlepel eetlepel stuks |
mayonaise peterselie (vers) kool (bloem-) | ||
Berei- ding |
Kook de bloemkool ongeveer 12 minuten in een beetje kokend water met zout zodat het nog knapperig is. Laat de roosjes uitlekken en afkoelen. Doop ieder roosje in de mayonaise zodat het aan alle kanten is bedekt en leg ze in een bergje op een ronde schaal. Strooi er de fijngehakte peterselie over en zet de schaal nog 50 minuten in de koelkast om goed koud te worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4735 KiloJoules 1127 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 5 gram 7 gram |