culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Aardappelpuree | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Vegetarisch Zonder Additieven | Basisrecept | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 50 1 - - |
kilogram deciliter gram stuks naar smaak naar smaak |
aardappel melk boter (room-) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Schil 1 kilo aardappelen en kook ze in ruim water met zout. Giet de aardappelen af en stamp, wrijf of draai ze fijn. Vermeng de ontstane massa met melk, ei, boter en peper en zout naar smaak. Met de pollepel slaat u energiek de puree zichtbaar luchtig. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1135 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 6 gram 6 gram |