culinaire zaken .nl |
Aardappelen met olijven | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 75 4 4 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel (vastkokend) olijf (zwart,pitvrij) ansjovis (filet) olie (olijf-,extra vierge kappertjes peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de aardappels en Snij ze in partjes. Snij de olijven in plakjes. Hak de kappertjes en ansjovis fijn. Verhit de olie in een hapjespan en schep de aardappelpartjes, olijven, kappertjes en ansjovis erdoor. Schep het mengsel regelmatig om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het mengsel in een schaal en strooi de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1402 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 9 gram 6 gram |